I Broby på Fyn har Bjarne Brændeholm et treetagers hus. Indtil for tre år siden var problemet med fugt i kælderen så stort, at han og familien ikke kunne opholde sig i den del af huset. Kælderen lugtede slemt, og det havde været et problem, siden familien købte huset i slutningen af 1990’erne.

”Grundvandet kom ind gennem væggene. Det førte til gul og sort skimmel i kælderen, som vi blev ved med at kæmpe med. Vi kunne ikke engang bruge kælderen til vaskerum. Fugtniveauet i væggene var meget højt. Man kunne næsten se, at vandet løb af væggene,” forklarer Bjarne Brændeholm.

Familien undersøgte forskellige muligheder for at komme fugtproblemet til livs deriblandt omfangsdræn. For at sikre huset mod grundvandet skulle der graves mellem tre og tre og en halv meter ned under jordoverfladen. Det var der ingen af de adspurgte entreprenører, som turde påtage sig.

”Vi besluttede derfor at prøve Drytechs system, da vi kunne få pengene tilbage, hvis det ikke virkede. Det viste sig, at den løsning også var meget billigere i sidste ende, og vi undgik, at hele haven blev gravet op,” siger Bjarne Brændeholm.

Han og fruen er netop i gang med at renovere kælderen, nu hvor den er blevet tør. Foruden installationen af Drytechs system i kældervæggene har de også taget andre midler i brug for at sikre, at fugtproblemer ikke kommer til at ødelægge indeklimaet i kælderen igen:

”Vi fået lagt åndbar klinker og malet med åndbar maling. For at sikre en god luftcirkulation har vi fået monteret tre ventiler, som er boret gennem huset. Nu kan vi sidde dernede og holde en lille fest. Derfor er vores børn også utilfredse med, at vi ikke fik løst fugtproblemerne, før de fløj fra reden,” siger Bjarne Brændeholm med et smil.

Book et gratis og uforpligtende fugttjek af din kælder
Bestil Drytechs gratis fugtguide, som bl.a. forklarer, hvordan du undgår skimmelsvamp