Fire tegn på fugt og skimmelsvamp i kælderen

Hvornår er der tale om et sundhedsskadeligt problem?

Klemme for næsen - lugt af skimmelsvamp og fugt

Er du bekymret om du har skimmelsvap i kælderen?

Det kan være svært, at afgøre hvilke gener, der skyldes høj fugtighed og hvilke gener, der skyldes vækst af skimmelsvamp. Bor man i et hus med både fugt og vækst af skimmelsvamp, vil det medføre irritation af slimhinderne og kan forværre allergier. Symptomerne for irriterede slimhinder forværres i fugtigt vejr. Dette er også tilfældet ved ophold i fugtige bygninger. En fugtig kælder kan på samme måde både provokore men også fremprovokere allergier hos de som bor i huset. Risikoen for at udvikle allergier er meget større, når man bor med skimmelsvamp.

Skimmelsvampe er små svampe, der findes overalt i naturen, og som spreder sig gennem luften ved hjælp af svampesporer. Skimmelsvampens sporer kommer ind i din bolig, når du lufter ud og kan udvikle sig til vækst af skimmelsvampe på overflader, der har været fugtige gennem længere tid. Som eksempelvis en kældervæg, der udsættes for høj fugtighed. Fugt er hermed en helt afgørende og nødvendig forudsætning for vækst af skimmelsvamp.

1. Lugter der muggent i din kælder?

En muggent lugt – betegnes ofte som ”kælderlugt” eller ”sommerhuslugt” kan være tegn på fugt og skimmelsvamp. Skimmelsvamp udskiller stoffer, der medfører en muggen eller jordslået lugt

2. Har du fugtpletter i huset?

Fugtpletter er en vandskade på vægge, paneler, tæpper og tapet. Hvis vækstbetingelserne er rigtige, vokser skimmelsvampen frem efter nogle uger, hvis vandet fjernes indenfor nogle dage, når skimmelsvampen ikke at vokse frem.

3. Har du misfarvninger i huset?

Skimmelsvampen vises som en sort eller mørk, plettet misfarvning.

4. Oplever du dug på indersiden af vinduerne?

Ét tegn på for høj fugtighed i boligen kan være dug på indersiden af vinduer med dobbeltglas (termoruder).

Bestil et gratis fugttjek

Oplever du et eller flere af disse tegn i din bolig, så bestil et gratis fugttjek i dialogboksen øverst til højre på denne side. Så kommer vi og inspicerer din ejendom.

Bestil et gratis fugttjek

dk-kort-bookVi starter altid med en besigtigelse af ejendommen og et gratis fugttjek! Udfyld dit navn og adresse nedenfor, og så vender vi tilbage og aftaler en dato, hvor vi kan komme og inspicere jeres ejendom. Vi kører i hele Danmark.