Hvad siger Drytech brugerne?

Installation på bakkevej

Mød Birgitte og Thomas som fik installeret Drytechs system i juni 2013. Hør om deres erfaringer med Drytechs installation af systemet.

Handyman.dk har kigget nærmere på Drytechs system (Aug. 2014)

Handyman.dk har fået øjnene op for Drytechs system – se Kuno Bonne fortælle om det i videoen ifm. installation af systemet hos ham selv.

Handyman.dk tester Drytechs system – 1 år efter. (Aug. 2015)

For et års tid siden fik Handyman installeret et Drytech anlæg. De har nøje fulgt udviklingen over det seneste år og er nu tilbage med en konklusion af deres test af Drytechs system.

Handyman.dk giver konklusion på Drytechs system – 5 år efter. (Maj. 2019)

I dag er det 5 år siden Kuno fra Handyman, installerede Drytechs elektroosmosesystem, for at finde ud af hvor godt det virker. I videoen fortæller Kuno, hvordan det er gået med hans fugtige kælder, og om han vil anbefale andre at benytte sig af Drytech.

Electrophysical Drainage effective safe dry cellar wall (English)

Artikel af Johannes H. Nørgård i BygTek, Marts 2013

“Metoden med elektro osmose lyder umiddelbart som ren magi, men det virker og er i mange tilfælde billigere end et omfangsdræn”, fortæller advokat Michael Vesthardt, der er sluppet af med 60 % af fugten i sin kælder på blot to måneder.

Hvad siger Drytech brugerne

Jeg er rigtig glad for, at jeg i 2016 fik installeret en Drymat Installation (langbølge) i min kælder. Da tiden var gået, og jeg fik grønt lys til at kunne gøre noget ved kældervæggene, kontaktede jeg en murer til at pudse kældervæggene med noget mørtel, der var af en sådan beskaffenhed, at den var diffusionsåben. Det korte med det lange, jeg er rigtig glad for, at jeg fik jers installation monteret, så jeg nu har en meget bedre kælder, end jeg ellers ville have haft. Der kommer ikke udefra kommende vand ind i kælderen, skønt vi har haft en ekstrem våd efterår i 2019 og et par våde måneder i 2020.
Hans L. V. Nielsen
Give
Som en tilfreds Drytech-bruger vil jeg blot tilføje, at firmaet til enhver tid er velkommen til at henvise en evt. skeptisk, potentiel kunde til mig, for yderligere kommentarer.
Ole Holm-Nielsen
Jeg er yderst tilfreds med Drytech. Det er en nem og forholdsvis billig måde at imødegå fugt i kælderen på. Vi har ved 3. måling reduceret vores fugtproblem til et minimalt niveau. Kan kun anbefale det til andre med fugt i kælderen.
Karsten Andersen
Vil blot fortælle, at den ekstra væg-elektrode der blev indsat i hjørnet i mit store kælderlokale, absolut har haft en positiv effekt på udtørringen af området. Anlægget kører generelt upåklageligt og vi er meget glade for at vi valgte løsningen med elektro-osmose fremfor omfangs dræn.
Henrik Udengaard
Roskilde
Vi har været forbeholdne, det lyder næsten for godt til at være sandt. Men det virker! Efter 2 års erfaringer er al tvivl lagt til side. Vi glæder os hver dag over, at vores kælder nu dufter frisk, og er yderst tilfredse med jeres langbølgeudtørringsmetode. Ovenstående er vores uforbeholdne anbefaling af jeres produkt!
Marianne og Henning Rasmussen
Ballerup
Helt igennem fin oplevelse ! Gammel patricier villa fra 1920érne med masser af grundfugt fik for 3 år siden dette system - gav det ro til at tørre og efter en nylig renovering med oppudsning og malede rå vægge, fremstår kælderen sund og tør for første gang i 16 år. Vi fik en kompetent og troværdig behandling af konsulenten Pia.
Gitte Søndergaard
Slagelse
Efter to gange at have oplevet at der stod lidt vand på kældergulvet efter større regnskyl, besluttede vi at gøre noget ved problemet i vores kælder. Der var i perioder udpræget kælderlugt og saltudtræk nederst på betonvæggene vidnede om, at vi havde et problem med opstigende grundfugt i kælderen. Vi havde hørt om hvor dyrt et omfangsdræn er og dette var ikke en mulighed for os. Derfor begyndte vi at læse om alternativer til omfangsdræn.

Vi valgte at kontakte Drytech for at få dem til at komme og se og opmåle fugtniveauet i kældervæggene. Vores møde med Drytechs konsulent var rigtig positivt. Konsulentens konklusion efter opmålingen blev, at den store løsning (hvor der fræses ind i væggene) ville være at skyde over målet. Vi fik i stedet anbefalet langbølgeløsningen. Drytechs garanti omkring effekt eller pengene tilbage, betød at vi hurtigt besluttede at få det installeret. Installation tog kun omkring en time og præcist som lovet.

Vi havde forinden læst om andres positive erfaringer med Drytech, men var alligevel spændt på om det ville have den garanterede effekt.

Det er nu et år siden vi fik installeret langbølgeløsningen. Ved den første årlige kontrolmåling viser målingerne at effekten har været rigtig positiv. Målingerne viste en væsentlig reduktion af fugtniveauet i væggene og kælderlugten er også væsentligt reduceret. Vi er glade for at vi har fået løst fugtproblemerne i vores kælder, at vi har fået et bedre indeklima og at vi samtidig har sparet mange penge sammenlignet med andre løsninger. Derfor har vi også anbefalet venner og familie at kontakte Drytech for at få løst deres problemer med fugt i kælderen.
Anders
Rødovre
Efter lidt overvejelse valgte vi at give Drytech en chance , da vi jo ville få pengene tilbage hvis det ikke virkede og efter at have talt med firmaet, gik vi i gang.

Vi fik installeret det hele, og gennemgik kælderen sammen med Henrik og skrev fugtprocenten ned den 1. gang så jeg selv havde styr på hvad den var. Da Henrik kom igen 3 mdr. efter gentog vi runden og jeg må sige, at det var så vildt hvad det var sket. Vores kælder blev meldt klar, så vi kan gå i gang med at istandsætte kælderen.

På bare 3 mdr – jeg havde troede at vi skulle give det op til et år, så jeg blev meget glædeligt overrasket. Så jeg kan på det varmeste anbefale Drytech. Det er enkelt og det virker, og vi skal ikke til at reetablerer hele haven.

Så en WIN WIN
Mette Rasmussen
Kastrup
Vi har nu haft drytech indstaleret i vores kælder i godt et år. Allerede i løbet af de første par uger kunne vi mærke stor forandring af klimaet i kælderen.

Det var bestemt en overaskelse at vi kunne konstatere at der virkede så hurtigt. Nu har vi lige fået fortaget en ny, sidste, måling der viser at kælderen er klar til at blive pudset op og malet.
Lars Saabye
2860 søborg
Vores første møde med Drytechs konsulent var positivt. Vi var dog meget skepsis overfor deres koncept med elektro-osmose. Vi forhørte os blandt familiemedlemmer, som anbefalede at lave et dræn rundt om huset. Et omfangsdræn var alt for stor og besværlig en løsning. Det var nemt med Drytech og installation af deres Drymat boks. Håndværkerne brugte 5 dage på at klare opgaven og efterlod et pænt stykke arbejde.

Målingerne fire måneder efter installationen var positive. De viste en væsentlig reduktion af fugtniveauet i væggene. Vi er spændte på at se om fugt reduktionen fortsætter i forbindelse med de næste kontrolmålinger.
Claus Frederiksen
Valby
Vi bor i et hus hvor den gamle del af kælderen er fra 1929 og en nye del er fra 1974. Kælderen bruger vi nok som alle andre til vaskerum, opbevaring, værksted o.s.v. og selv om jeg mener at vi er rimelig flinke til at lufte ud, så lugtede der af kælder og nogle steder i hjørnerne var der sorte pletter. I begyndelsen af 2014 så jeg så en annonce fra Drytech om udtørring af fugtige kældre ved elektro-osmose. Det lød rigtig tiltalende og rimelig enkelt, så jeg fik fortaget en fugtmåling og ganske rigtigt så var fugtigheden i den gamle del af kælderen alt for høj, hvorimod der i den nye del ikke var nogen problemer, eller måske rettere, så var fugtigheden så lav, at selv en Drytech installation ikke kunne forbedre noget.

Så beslutningen blev at få Drytech installeret i den gamle del – det skete så i april 2014. Vi skulle selvfølgelig rydde op i kælderen, så man kunne komme til ydervæggene. Installationen skulle kunne overstås på 2 dage, og håndværkerne kom som aftale på datoen – der var selvfølgelig noget støj, især når der skulle bores til de lange jordspyd og fræses riller i væggene, men alt i alt så var støj og støvproblemerne mindre end forventet og ikke mindst, håndværkerne var flinke til at rydde op efter sig – den ros skal de have; det er jo ikke altid tilfældet.

Efter ca. 4 måneder fik vi så foretaget første fugtmåling og kunne konstatere et fald på ca. 35% fugt, men selv uden fugtmåling kunne vi selv konstatere at kælderlugten næsten var væk og nu efter ca. ¾ år så lugter der IKKE af kælder mere.

Jeg har kun godt at sige om Drytech installationen og kan kraftigt anbefale det til andre. Lige nu er jeg ved at overtale min søn, som bor i et hus med kælder fra 1931, til at få Drytech installeret. Han fik for ca. 2 år siden lavet et relativt bekosteligt omfangsdræn, som selvfølgelig har modvirket at vandet trænger ind gennem de lodrette kældervægge, hvilket jo er udmærket og der har da ikke været vand i kælderen siden, men der lugtet stærkt af kælder.

Så det bliver spændende at se hvordan en Drytech installation her afhjælper problemerne her.
Ingelise Kvorning
Vi har fået installeret drytech systemet for fire måneder siden og kan nu konstatere, at systemet har fået fugtniveauet i vores kælder til at falde markant. Vi havde problemer med opstigende grundfugt til trods for, at der er lagt omfangsdræn om huset samt sprøjtet vandskydende materialer i væggene. Vi undersøgte, hvad vi havde af muligheder for at få løst vores problem og valget faldt på den her løsning, efter mange overvejelser. Vi var begejstrede for løsningen i teorien, men var meget i tvivl om, hvorvidt den virkede i praksis. Det ser den ud til at gøre og vi håber/forventer at fugtniveauet fortsat vil falde. Er det tilfældet, så kan vi kun udtrykke, at vi er ovenud tilfredse med systemet og vil give Drytech vores varmeste anbefalinger.

Selve installationen larmede og støvede i de to dage det varede, men vi havde dækket af med plastik så godt som muligt, og det var herefter muligt at vaske støvet væk igen. Installatørerne var søde, pålidelige og gjorde et fantastisk stykke arbejde.
Mette Bystrup
Risskov
Vi fik installeret drytech i vor kælder for er års tid siden.
Årsagen var at vi har et kælderrum, der lugtede meget indelukket, så indelukket at vi ikke havde lyst til at opholde os i det, og da slet ikke indrette det til børnene. Valget stod mellem at få etableret omfangsdræn, eller få drytech installeret. Til trods for at mange velmenende folk, der rådede os fra det, valgte vi det sidste; At drytech teknologien er baseret på elektro-osmose princippet, og har været anvendt i mange år i tyskland, understøttede os i vort valg. Samtidig ville etablering af omfangsdræn blive dyrere end Drytech-installationen, ville tage meget længere tid af få etableret og ville rode godt og grundigt op i vor flisebelægning og anlagte have.

Selve installationen krævede at vi gjorde adgang til væggene, og på selve dagen kom 2 flinke og kompetence elektrikere og sørgede for intallationen. Det støvede og larmede en del, men de gjorde sig umage med at genere mindst muligt, og de ryddede pænt op efter sig selv.

Idag, godt et år efter installeringen, har vi på ingen måde fortrudt, at vi vovede at vælge "det nye" fremfor den etablerede løsning. Kælder-rummet er idag ganske behageligt at opholde sig i, uden anstrøg af indelukkethed. Endda ikke 3 vinter-måneder, hvor vi var bortrejst, og hvor døren til kælderrummet ikke blev åbnet, resulterede i indelukkethed. Gennem hele forløbet har vi mødt rigtig god og imødekommende service, hvor Pia trofast har adresseret vor tvivl og besvaret spørgsmål. Vi har været meget tilfredse med servicen. Alt i alt er vi også meget tilfredse med hele drytech installationen, og med vor "nye" behagelige kælderrum, og anbefaler det gerne til andre.
Birgit E. Bonefeld
Aarhus V
Fugtbekæmpelse i fredet bygning
I februar 2013 blev et forsøg med fugtbekæmpelse ved hjælp af langbølger sat i værk.

I en fredet bygning fra midten af 1700-tallet blev et antal ”langbølgebokse” installeret i krybekælderen langs facaderne. Bygningen har murede fundamenter i 2 – 2,5 m tykkelse, som var meget opfugtede.

I det efterfølgende år blev kontrolmålinger foretaget med regelmæssige mellemrum. En klar tendens med faldende fugtighed i murene viste sig efter ca. 3 måneder, og efter et år er de tykke vægge tørre minimum 30 cm fra yder- og inderside. Kernen tørrer sidst og forventes tør efter 2 år.

En markant fordel ved metoden er, at de aktuelle lokaler ikke skal tømmes inden behandling. Vægge behøver ikke afrenses og systemet er lyd-, lugt- og fugtfrit. Både ydervægge, gulve og skillevægge er omfattet af udtørringen. Forsøget har således vist at systemet er virksomt. Af gode grunde kendes langtidsresultatet ikke, men forventningen er, at virkningen er vedvarende så længe påvirkningen af langbølger fortsættes.
J. Jensen
Arkitekt maa
Var først skeptisk …
Det var med nogen skepsis, vi indgik aftale med Drytech i juni 2013 om udtørring af vores kælder, da vi tidligere havde prøvet noget tilsvarende fra en anden leverandør uden den store succes, hvor vi desværre endte med at måtte benytte os af garantien og få anlægget pillet ned igen.

Drytechs garanti om at få omkostningerne retur, hvis anlægget mod forventning ikke havde den forventede effekt, gjorde dog, at vi bestilte anlægget. Installationen blev udført til fuld tilfredshed, og “svineriet” i den forbindelse var slet ikke så omfattende som frygtet – stor ros til installatøren for det.

Efter de første måneder og ved den første kontrolmåling fosvandt vores skepsis dog ikke, da fugten stadig var udtalt, men dog faldende, og konsulenten fra Drytech var ved godt mod og så frem til den næste måling nogle måneder senere, da udtørringen helt klart var i gang.

Ved næste måling var værdierne faldet betydeligt mere, og udtørringen var nu ved at være som forventet, hvilket også helt klart både kunne ses og lugtes. Læren er for vores vedkommende tålmodighed, da det nærmer sig et år før effekten af anlægget slår fuldt igennem – men hjælper, det gør det.
Ida & Bjarne
Vores kælder blev mere og mere ubehagelig i fugt, luft og lugt. Vi overvejede flere, for os, ganske uoverskuelige muligheder, som f.eks. at få nedgravet dræn uden om hele huset. Vi kunne mærke og se, at fugten krøb ind på os, og vi tog kontakt til Drytech. Efter en grundig gennemgang af fugtniveauet i murene, stod det klart, at vi skulle have dette unikke system lagt ind. Det gik forbavsende hurtigt og forholdsvist smertefrit. Selvom der var noget støv og efter de 2 dages installation, gik det overraskende let og montørerne var hensynsfulde.

Vores garantimåling efter ca. 4 mdr., viste et rigtigt flot fald i niveau af fugt, i både yder- og indervægge og vi nyder, at vores kælder igen kan bruges til kontor og opbevaring af tøj mm. uden at have fået mén af det. Efterhånden som udtørring har haft effekt, har vi også bemærket at det er lettere at varme rummene op. Nu har huset fået større værdi og vi er trygge ved at bruge kælderen samt overdrage huset, i tilfælde af et senere salg.

Vi har fået en professionel og troværdig behandling hele vejen og anbefaler varmt denne løsning.
Susanne Kristensen og Henning Nielsen
Glud
Positivt overrasket
Da vi i 2013 besluttede os for at renovere vores kælder, skulle vi samtidig beslutte os for en permanent løsning til afhjælpning af de obligatoriske fugtproblemer, der altid vil være i en ældre kælder.

Løsningen, vi valgte var DryTech, da det på papiret virkede som det eneste rigtige. Status efter næsten et års drift er, at luftfugtigheden er faldet så meget, at vi ikke længere er nødt til at have en affugter kørende for at holde luftfugtigheden nede. Megen statisk elektriske stød er et nyt fænomen, vi har oplevet som følge af den tørrere luft, en ubetydelighed i forhold til afskalning af puds og dannelse af skimmelsvamp, som før var de store problemer. Alle, der kommer på besøg i kælderen, er meget overraskede over det positive indeklima og siger enstemmigt, at det overhovedet ikke lugter og virker, som om det er en kælder mere.

Hvis man overhovedet skal finde noget negativt at sige om systemet, er det, at man skal væbne sig med tålmodighed. De fugtproblemer, man har, er ikke væk dagen efter, at systemet er sat i drift, men over en periode bliver virkningen mere og mere mærkbar, f.eks. har luftfugtigheden i vores kælder denne vinter typisk ligget på omkring 40% eller lavere, selvom det udenfor har været både vådt og fugtigt. Vi vil derfor overhovedet ikke tøve med at anbefale DryTech til alle med fugtproblemer, for det er nemlig ikke kun på papiret, det virker som det eneste rigtige.
Carsten Simonsen
Solbjerg
Ejerforening
I E/F Mellemfortet har vi i februar 2013 fået installeret affugtningssystemet fra DryTech. Selve installeringsprocessen blev udført af en ekstern elektrikker og vi var meget tilfredse med hans tilgang til arbejdet. Efter at anlægget er taget i brug er der blevet gennemført en første måling og senere to kontrolmålinger. Ved begge kontrolmålinger kan det konstateres at grundfugten i fundamentet er faldet og vi er nu et år efter installation nede på et fugtniveau under 8% i hele fundamentet, hvilket må siges at være fantastisk, når udgangspunktet visse steder var fugt på over 20%. Allerede en uge efter installationen kunne det mærkes i luften i alle kældre, at der var sket en positiv ændring. I efteråret 2013 var der et lokalt skybrudpå Amager som ramte vores ejendom. Vi havde vand i 40 centimeters højde i en fyrekælder og den seneste kontrolmåling udført i februar 2014, viser at fugten også her igen er nede på 7% (det har den formentligt været ret hurtigt).

Da Drytech er medlem af diverse garantiordninger og tilbød os pengene tilbage i fald anlægget ikke virkede, var det en ret nem beslutning at entrere med Drytech. Alternativt havde vi haft brug for at etablere omfangsdræn. Det ville have kostet 6 gange mere end den pris vi har betalt for DryTechs anlæg med elektrisk osmose. Vi har følt os godt behandlet igennem hele processen og kan varmt anbefale andre at installere DryTechs system til affugtning af fundament og vægge.
Sönnich Dahl Sönnichsen
Formanden for E/F Mellemfortet
Langbølgeløsning
Efter at have været generet af fugt i kælderen gennem mange år er det dejligt at konstatere, at nu er der kommet fod på problemet. Allerede efter tre måneder med Drymat systemet oplever vi en markant forskel i vores indemiljø. Lugten i kælderen er langt mere frisk nu end tidligere, og fornemmelsen af indelukkethed er helt forsvundet. Det er svært at vide, hvem man skal kontakte når kælderen er fugtig. Vi har hele vejen igennem fået en meget professionel, kompetent og også venlig behandling, så vi kan på det varmeste anbefale Drytech til andre husejere.
Carsten Halleby
Allerød
Drytech i villa
Efter at have konstateret at fugtniveauet i flere vægge i vores kælder var alt for høje, valgte vi at få monteret Drytech-systemet. Installationen gik nemt, da det eneste vi selv skulle sørge for var, at alle ydervægge var frie. Efter kun 2 dage var systemet oppe og køre og kunne begynde at tørre væggene op.

Det var med en vis skepsis, at vi valgte at få installeret Drytech i stedet for en traditionel omfangsdrænløsning, men her ca. 1 år efter installationen blev foretaget har vi kunne konstatere, at væggenes fugtniveau bliver ved med at falde. Det gælder ikke kun ydervæggene, men også indervægge, hvor opstigende fugt var problemet.

Vi er derfor meget tilfredse med vores Drytech-installation, og alt tyder på, at fugtniveauet fortsætter med at falde.”
Peter Vallgren Seyfarth
Hillerød
Efter vi flyttede ind i vores hus og påbegyndte en renovering af kælderen, opdagede vi, kælderen var for fugtig til, at vi kunne opnå det fulde potentiale med nyt badeværelse og gæsteværelse. Derfor undersøgte vi muligheden for omfangsdræn, og vi også tre tilbud. Det var relativt dyrt, og i processen hvad vi ellers kunne gøre, faldt vi over Drytech, som var en alternativ mulighed for at få en tør kælder. I begyndelsen syntes vi godt nok det lød lidt for fantastisk, men med Deres garanti for penge tilbage, hvis det ikke virkede, besluttede vi os for at få Drytech installeret. Efter 4 måneder fik vi kontrolmålt vores kælder igen, og fugten i murværket er allerede faldet med over 35%, og lugten af kælder er også helt væk. Vi er yderst tilfredse med valget af Drytech, og glade for vi ikke besluttede os for omfangsdræn, som var langt dyrere.
Boe Siersbæk
Valby
Vellykket installation
Efter en vellykket og allerede virknings fuld installation, glæder det mig at anbefale Drymat Systems til enhver med fugt i kælder, gulv og murværk”.Selve installationen medførte noget ”griseri” i form af støv. Men montørerne var utroligt gode til, at holde det på et minimum og efterlod det rigtig pænt og ryddet. Allerede efter 4 uger kunne vi, mærke at luften i kælderen var blevet bedre. Vi har fået en professionel behandling hele vejen.
Jan Pedersen
Århus
Da valget stod mellem etablering af dyrt omfangsdræn og DryTechs løsning var vi i syv sind. DryTech lyder næsten for godt til at være sandt! Nu kan vi imidlertid konstatere, at fugten i vores vægge i kælderen er mere end halveret de fleste steder. Dårligste resultat er en forbedring på 37%! Vi er kort sagt meget tilfredse. Både med den hurtige og lette installation og den generelle service. Vi traf den rigtige beslutning.
Mohan Parson
Kgs. Lyngby

Andre arktikler

Artikel om Drytech i Danske udlejereDanske udlejere
Artikel om Drytech i månedsblad for udlejere af fast ejendom

Artikel om Drytech i Hørsholm LokalavisHørsholm Lokalavis
Artikel om Drytech

Artikel i Privatboligen - Fugt i bygningen –og hvad så?Privatboligen
Fugt i bygningen –og hvad så?

Artikel om Drytech i Lokalavisen AarhusLokalavisen Aarhus.
Pia Krabbe startede som kunde, nu er hun konsulent for Drytech