Denne overraskende metode fjerner fugt i kælderen

Det lyder måske lidt for godt til at være sandt, men den er god nok. Med denne løsning undgår du besværet og dyre udgifter til at skulle grave hele din have og terrasse op og lægge omfangsdræn.

Drytech_hus illustration

Det kaldes elektroosmose. Metoden er en af de mest benyttede i Tyskland, opfundet af tyske ingeniører. Denne økotech-løsning er et moderne alternativ til at lægge dræn og leverandøren bag, Drytech, er leverandør til Slots og kulturstyrelsen, store ejendomsselskaber som DEAS, bygherrerådgivere, andelsforeninger og ejerboligforeninger. På markedet er de kendt for at bidrage med en alternativ løsning, der både er den enkleste og billigste – og så er den langt mere nænsom ved historisk byggeri.

Ved hjælp af en forholdsvis simpel fysisk lov, der gælder plus- og minusprincipper, kan et
lille apparat placeret i kælderen lede fugten væk fra væggene og videre ud i haven. Metoden fungerer således, at der i kælderens vægge fræses nogle kabler ind i fine riller. Kablet skaber et spændingsfelt mellem væggen og det omkringliggende areal. Nu sendes der svage impulser af jævnstrøm ind i murværket, og vandet i væggen bliver positivt ladet. Uden for fundamentet placeres et jordspyd med svagt negativ ladning. Det negativt ladede spyd vil tiltrække det positivt ladede vand, og på den måde vil fugten fra kælderens vægge vandre direkte fra huset og ned i haven, hvor man har placeret sit spyd. Samtidig fungerer metoden præventivt mod fremtidige fugtskader idet opstigning af ny fugt i boligen forhindres.

Metoden er forholdsvis billig i etablering – langt billigere end at nedgrave omfangsdræn rundt om huset. Den kræver ingen vedligeholdelse og har et strømforbrug på under 10 kr. pr. måned.

Du kan bestille et gratis fugttjek i dialogboksen øverst til højre på denne side.

Bestil et gratis fugttjek

dk-kort-bookVi starter altid med en besigtigelse af ejendommen og et gratis fugttjek! Udfyld dit navn og adresse nedenfor, og så vender vi tilbage og aftaler en dato, hvor vi kan komme og inspicere jeres ejendom. Vi kører i hele Danmark.