Efter en oversvømmelse i Max Mertov og frues kælder i huset i Ullerslev på Nordfyn kom der skimmelsvamp i kælderen. Kældergulvet var beklædt med vinylgulvtæppe, der var hessian på væggene, og panelerne var lavet af spånplader – alle materialer der holdt på fugten, og gav gode betingelser for skimmelsvamp.

”Vi valgte at renovere kælderen. Den blev nogenlunde tør efter oversvømmelsen, og vi fik pudset væggene op og malet. Men så begyndte malingen at skalle af. Vi havde læst om Drytech og besluttede os for at kontakte dem,” siger Max Mertov.

Kilk her for at bestille et gratis fugttjek af din kælder.  

Drytech målte fugtniveauet i kældervæggene til at være over 25 procent. Fugten kom fra jorden og trængte ind i husets fundament og kældervægge. Derfor var væggene blev fugtige igen, og renoveringsarbejdet i kælderen var spildt.

”For at løse problemet med den opstigende fugt fra grunden, kunne vi gøre to ting: Få lagt omfangsdræn eller få installeret Drytechs system. Men vi ønskede ikke at betale ca. 250.000 kr. for at få lagt omfangsdræn og få gravet vores have op. Derfor valgte vi løsningen med Drytechs system,” forklarer Max Mertov.

Efter Drytechs system har været installeret i kælderen i halvandets års tid, er fugtniveauet reduceret så meget, at Max Mertov og hans kone nu er gået i gang med at male kælderen igen.

Læs mere om Drytechs system

Se Handyman.dk teste Drytechs system.