Frank Kass fra Aarhus har haft udfordringer med en fugtig kælder. Men nu er det slut, og huset er blevet mere attraktivt.

Mange huse med kælder, der er bygget før midten af 1960’erne, har i dag problemer med en fugtig kælder til gene for husets beboere. Det var også tilfældet for Frank Kass og hans familie, der ejer en murstensvilla fra starten af 1950’erne i Højbjerg ved Aarhus.

”Vi flyttede ind i huset i 2009. Vi vidste godt, at kælderen var fugtig, men valgte at male den. Det så fint ud, men efter nogle år holdt kosmetikken ikke længere, og så brød fugten igennem malingen. Pudset på kældervæggene begyndte at smuldre, der lugtede fugtigt, og der var begyndende mug på væggene,” siger Frank Kass.

Frank Kass og familien besluttede sig for at få løst kælderens problemer med fugt, inden kælderen skulle istandsættes. I juni 2014 blev udtørringssystemet, Drytechs system, installeret.

Drytechs system tørrede kælderen på et halvt år
Da systemet havde været installeret hos familien Kass i en måned, kunne familien mærke, at der lugtede mindre fugtigt i kælderen, og da det blev december, viste kontrolmålinger af fugtniveauet, at kælderen var tør.

”Da gik vi i gang med at istandsætte kælderen. Vi gravede ud og fik lagt gulvvarme. Væggene blev pudset op, og vi fik lagt klinkegulv, fordi det er mere åndbart. Vi har nu en tør og varmere kælder,” siger Frank Kass og fortsætter:

”Jeg er glad for, at vi foretog investeringen i at gøre kælderen tør. Vi har haft en ejendomsmægler ude at se vores hus, og han sagde, at huset er mere værd og mere attraktivt, når kælderen er tør.”

Få en gratis fugtguide og find vej til en tør kælder
Med hjælp fra rådgivende ingeniører har Drytech udformet en fugtguide. I fugtguiden forklarer vi, hvad du skal være opmærksom på, hvis der er mistanke om fugt i kælderen, hvordan du får undersøgt, om fugten kan skade huset og beboerne, hvordan du kommer fugten til livs, og hvad de økonomiske konsekvenser er.

Der er mange metoder til at fjerne fugt, og fugtguiden giver dig et fuldt overblik over de forskellige metoder. Så kan du bedre vurdere, hvad der passer bedst til dit behov, dit hus og din økonomi.

Du kan bestille fugtguiden her.