46-årige Morten Birk Holst er tiltrådt som konsulent i virksomheden Drytech, der er specialister i at udtørre fugtige kældre.

Her bliver han ansvarlig for salg af anlæg i Nord- og Østjylland, som kan hjælpe husejere med at komme problemer med opstigende grundfugt i kælderen til livs med simple elektriske installationer.

”I de større byer er kvadratmeterprisen høj. Ved at udnytte Drytechs kompetencer kan husejerne få ekstra kvadratmeter ved at få en tør og anvendelig kælder. Og så får de tilmed et mere sundt hus,” siger Morten Birk Holst.

Han har tidligere været indehaver af virksomheden Alt i Automater, der bl.a. solgte slik-, vand- og kaffeautomater med fokus på kvalitet. Senest har Morten Birk Holst som selvstændig i Holst Assistance udført håndværksarbejde for private ved bl.a. at sætte huse i stand.

”Jeg har altid været meget interesseret i håndværk, og hvordan tingene hænger sammen. I Drytech får jeg mulighed for at arbejde med min hobby. Drytech beskæftiger sig med et helt særligt nicheområde og har med en helt unik løsning til husejere med kældre styr på det materialemæssige. Det tiltaler mig meget at kunne hjælpe mange af de husejere, der har problemer med en fugtig kælder, fordi en tør kælder forbedrer indeklimaet og kan øge boligens værdi,” siger Morten Birk Holst.

Han har desuden en 10-årig karriere bag sig som politiassistent i Østjyllands Politi. Og selvom det er lidt af et karriereskift, har arbejdet i Politiet givet vigtige kompetencer, der med fordel kan bringes i spil i Drytech.

”Jeg har i mange år været vant til at møde og tale med mange forskellige mennesker i alle slags situationer. Det er vigtigt, når jeg som konsulent skal besøge kunderne i deres private hjem og skabe tillid til, at vi kan løse deres problemer med fugt i kælderen,” siger han.

Et af Morten Birk Holsts første projekter som konsulent hos Drytech bliver at udtørre og forbedre en udlejningsejendom i Aalborg.

I Østjylland er der mange områder, hvor ældre murermestervillaer med kældre har brug for en løsning på fugtproblemer. Derfor regner han også med, at der bliver rigeligt med kældre at tilbyde gratis fugttjek og installationer til.

Privat bor Morten Birk Holst med sin kone og deres tre hjemmeboende børn i Skødstrup nord for Aarhus, hvor de har boet de seneste 15 år.

I sin fritid er han aktiv i lokalområdet og lokalsporten. Han spiller bl.a. badminton og fodbold, ligesom han nyder at fiske i Kaløvig.