Bor du i et flot, gammelt hus fra før 1960 ’erne? Så er der noget vigtigt, din bolig mangler.

Mange danskere lever i gamle huse, der er bygget i tiden, før de vilde 60’ere kom og gav os både The Beatles, månelandingen – og sikrere huse.

I 1960’erne begyndte man nemlig at være mere opmærksom på, hvad fugt kan gøre ved hjemmet.

”Det var i løbet af 1960 ’erne, at man begyndte at bruge fugtspærre. Man begyndte at lægge et stykke tagpap under 1. eller 2. skifte over jordniveau eller i bunden. Derfor vil det typisk være kældre fra før 1960 ’erne, der er i vores kundegruppe,” fortæller Drytechs direktør, Niels Olsen.

Så bor du i en flot, gammel murermestervilla fra før 1960 ’erne, skal du være opmærksom på, at din smukke bolig ikke er bygget til at modstå fugt. Når dit hjem ikke kan modstå fugt, kan du næsten være helt sikker på, at dit hjem også kæmper mod skimmelsvamp.

Læs om de fire tegn på skimmelsvamp her, så du kan få bugt med den ærgerlige sambo.

En bolig fra 1960 ’erne er ikke nødvendigvis sikret

Bor du i en bolig fra 1960 ’erne, kan du måske være heldig, at din bolig er bygget med fugtsikring. Men der er ingen garantier. Det var nemlig først i 70’erne, at man indførte krav om fugtsikring i gulvene.

Hvis du er i tvivl om din bolig kæmper en kamp mod fugten, kan du bestille et gratis fugttjek hos Drytech her.

Bor du i en gammel bolig fra før 1960 ’erne, vil du måske gerne bevare dit hjem, som det er. Her kan Drytechs metode være en god løsning. Den kræver ikke store, besværlige bygningsmæssige ændringer, og den er 100 procent vedligeholdelsesfri. Derudover reducerer den dit varmeforbrug, virker uden kemi og er både billig og effektiv.

”Du kan reetablere din kælder, så den ser ud, som den gjorde før. Du vil ikke kunne se vores installation, så du kan beholde din bolig i det originale design,” fortæller Niels Olsen.

Systemet fungerer ved, at Drytech indsætter en lille ledning og nogle elektroder i væggen. Dette leder positiv strøm igennem væggen, som derved leder vandet væk fra muren ved hjælp af et negativt ladet spyd placeret et stykke fra huset. Læs mere om systemet her, så du kan blive klogere på, om Drytechs system er løsningen til din bolig.