Salt Out er en masse, der består af organiske produkter. Hvis saltindholdet i kældervæggene er højt, er en Salt Out-behandling anbefalet. I en ejendom på Nørrebrogade i København var dette tilfældet. Henrik Christiansen, bygherrerådgiver fra Christiansen og Co., fortæller, at den dybe kælder var hårdt ramt af fugtproblemer.

”Fugtprocenten var rigtig høj. Kælderen er fire til fem meter nede i jorden, og derfor kunne man ikke komme til fugten gennem ydervæggene. Hvis vi prøvede at grave, ville ejendommen styrte sammen. Så vi blev anbefalet Drytechs Salt Out-produkt af vores arkitekt, Over Byen Arkitekter, for at reducere fugten,” siger Henrik Christiansen.

Drytech påførte Salt Out-massen på kældervæggene i ejendommen på Nørrebrogade i ca. 1,5 centimeters tykkelse. Efter fire uger blev Salt Out-massen taget af kældervæggene.

Saltindhold faldt markant efter behandlingen

Både før og efter behandlingen blev der taget boreprøver. Boreprøverne viste, at indholdet af både kalium, magnesium og natrium i væggene var faldet markant efter behandlingen. Indholdet af kalium faldt med hele 93 procent, mens indholdet af magnesium faldt med 77 procent. Indholdet af natrium blev reduceret til næsten ingenting.

”Nu er der næsten ingen fugtproblemer. Fugten blev reduceret rigtig meget, så det er en stor forbedring,” siger Henrik Christiansen.

Læs rapporten, der angiver fugtmålingerne både før og efter Salt Out-behandlingen på Nørrebrogade.

Drytech, bygherre og Christiansen og Co. var alle glade for samarbejdet på sagen.

”Samarbejdet var fantastisk og kørte på skinner. Drytech fulgte godt op på sagen, og jeg anbefaler derfor andre, at bruge Salt Out-produktet til at komme fugten og saltet til livs,” siger Henrik Christiansen.

Har din ejendom brug for en Salt Out-behandling?

Hvis der er meget salt i væggene, kan du vælge en Salt Out-behandling. Salt Out-behandlingen bruges oftest som supplement til en installation af Drytechs system. Efter endt behandling kan man aflevere Salt Out-materialet direkte på genbrugspladsen, da massen er komposterbart.

Salt Out beskadiger ikke væggene, derfor kan du bruge denne løsning til at fjerne salt og fugt på vægge med bevaringsværdige vægmalerier, stuk eller anden form for udsmykning.

Læs mere om Salt Out her.