Hvis husets teenager skal flytte i kælderen, eller man er træt af at kigge på det grå betongulv, kan det være fristende at lægge trægulv. Men måske bør du lige læse om de fine gulve her, inden du lægger parketgulv i husets nederste etage.

Husene i dagens Danmark er delt op i to. Dem, der er bygget i 70’erne og op efter, og derfor er bygget efter krav om fugtsikring i gulvene. Og dem, der er bygget før 70’erne, som derved ikke nødvendigvis har fugtspærre.

Hvis der ikke er fugtspærre i gulvet, vil der altid være en form for fugt. Og så er det en rigtig skidt idé at lægge trægulv ovenpå.

Fugten fra underlaget vil nemlig i sidste ende gå i træet, og der vil komme skimmelsvamp. Og du vil ikke kunne se det, før du mærker konsekvenserne af svampen på din egen krop.

Derfor kan du kun lægge trægulv i kælderen, hvis du er 110 procent sikker på, at dit gulv er sikret mod fugt.

Hvad hvis jeg lægger klinker i stedet for trægulv?

Lægger du klinker på et fugtigt gulv, kan det resultere i saltudtræk gennem fugerne.

Derfor anbefaler fagfolk, at man lader sit gulv være, som det er. Som et alternativ kan man banke det op og lægger et nyt gulv med fugtspærre. Men! Lægger du fugtspærre i gulvet, vil fugten bare søge ud et andet sted – nemlig gennem væggene.

Så fugtspærring af gulvet vil kræve fugtspærring af væggene – men så kan du også få den kælder, du drømmer om.

Vil du have undersøgt din kælders fugtniveau gratis? Bestil et gratis fugttjek hos Drytech.