Når du står og skal istandsætte din kælder, kan det være fristende at sætte gipsvægge op. De giver isolering og ser pæne ud. Men flotte gipsvægge er ofte ikke en god investering.

Hvis du vil indrette din kælder som en lille stue eller måske bare vil have en pæn kælder, kan idéen om flotte gipsvægge lyde tiltalende. Samtidig kan du få lavet isolering i væggene. Men er gipsvægge i kælderen overhovedet en god idé?

Svaret er nej.

Gipsvægge laves ved, at man sætter væggen op 5-7 centimeter fra ydervæggen, hvorefter man i hulrummet lægger et isoleringsmateriale.

Her kommer problemet med gipsvægge:

Når den kolde ydervæg og den varme gipsvæg kombineres med det stillestående miljø, der er i hulrummet i mellem væggene, vil der komme kondensvand i isoleringen. Kondensvand i isoleringen vil i de fleste tilfælde betyde, at der vil vokse skimmelsvamp.

Faktisk er enhver beklædning af væggene i kælderen en skidt idé. Men der er en speciel årsag til, at gipsvægge ikke anbefales i kældre. Gipsvægge kan nemlig være grobund for nogle af de farligste former for skimmelsvamp: Aspergillus og Penicillium.

Derfor skal du kunne se dine vægge. Ellers kan der gemme sig ubehagelige overraskelser bag den pæne facade – og du vil først kunne mærke det, når det er for sent.

Når det er for sent, vil det både gå udover dit helbred og din pengepung. Det koster nemlig mange penge, hvis du skal have fjernet vægge og isolering, rense væggene ned for skimmelsvamp og så starte forfra med det pæne ydre.

Heldigvis er der et fint alternativ.

Hvis du pudser dine vægge i kælderen op med den farve puds, du ønsker på dine vægge, sikrer du dig et flot resultat, der holder i længden og er sikkert for dig og din familie.

Overvejer du at male din kælder i stedet? Læs, hvad Drytechs eksperter siger om maling af kælderen.

Uanset hvad bør du aldrig leve med en kold og fugtig væg. Vil du sikrer dig, at dine vægge har det godt, kan du bestille et gratis fugttjek fra Drytech.