Når det kommer til husets nederste etage med dets mørke hjørner og begrænset lysindfald, kan det være fristende at smide en hvid farve på væggene for at lyse rummet op. MEN – hvis ikke det gøres med omtanke, kan du ende op med spildt arbejde og et fugtigt indeklima.

Som udgangspunkt frarådes det faktisk af Drytechs eksperter. Men når mange alligevel vælger at male deres kælder, begår de den fejl, at de køber maling, der ikke er diffusionsåben. Herved bliver der isoleret for vandmolekyler, hvilket får malingen til at boble op. Efter noget tid skaller malingen af. Man risikerer skjolder og fimrehår, der skyldes saltudtræk i væggene. Salt i væggen kommer af gentagende fugtning og udtørring af væggene, som er nærmest uundgåelig i en fugtig kælder.

Du skal male din kælder med puds

Man kan selvfølgelig vælge at male med maling, der er diffusionsåben. Men endnu smartere er det faktisk at vælge en diffusionsåben puds i stedet. Puds fås i mange af de samme lyse nuancer som maling, og i forhold til salt har det en helt særlig effekt. Det er nemlig sådan, at når saltudtrækket trænger igennem pudset og viser sig på væggene, vil det let kunne børstes af indtil kælderen ikke længere er fugtig. Herved opnås et langt mere åndbart og mindst lige så flot resultat.

Overvejer du at sætte gipsvægge op i stedet for at male? Læs mere om gipsvægge i kælderen her.

Er du i tvivl om, der er fugt i din kælder? Bestil et gratis og uforpligtende fugttjek hos Drytech her.