En Salt Out behandling anbefales, hvis saltindholdet i vægfladen er meget højt. Dette var tilfældet i en ejendom på Nørrebrogade i København.

Bygherrerådgiver på sagen, Henrik Christiansen fra Christiansen og Co., fortæller, hvordan den dybe kælder var hårdt ramt af fugtproblemer.

”Fugtprocenten var rigtig høj. Kælderen er fire til fem meter nede i jorden, og derfor kunne man ikke komme til fugten gennem ydervæggene. Hvis vi prøvede at grave, ville ejendommen styrte sammen. Så vi blev anbefalet Drytechs Salt Out produkt af vores arkitekt, Over Byen Arkitekter, for at reducere fugten,” siger Henrik Christiansen.

Salt Out er en grødlignende masse, der består af organiske produkter. Drytech påførte massen på kældervæggene i ejendommen på Nørrebrogade i ca. 1,5 centimeters tykkelse. Salt Out blev først taget af væggen efter ca. fire uger. Boreprøver blev foretaget både før og efter behandlingen.

Boreprøverne viste, at indholdet af både kalium, magnesium og natrium i væggene var faldet markant efter behandlingen. Indholdet af Kalium faldt med hele 93 procent, mens indholdet af magnesium faldt med 77 procent. Indholdet af natrium blev reduceret til næsten ingenting. Henrik Christiansen beskriver resultatet som værende meget tilfredsstillende.

”Nu er der næsten ingen fugtproblemer. Fugten blev reduceret rigtig meget, så det er en stor forbedring,” siger Henrik Christiansen.

Læs rapporten, der angiver fugtmålingerne både før og efter Salt Out behandlingen på Nørrebrogade.

Både Drytech, bygherre og Christiansen og Co. var glade for samarbejdet på sagen.

”Samarbejdet var fantastisk og kørte på skinner. Drytech fulgte godt op på sagen, og jeg anbefaler derfor andre, at bruge Salt Out produktet til at komme fugten og salten til livs,” siger Henrik Christiansen.

Drytech Salt Out bruges oftest som supplement til en installation af Drytechs system, hvis der er meget salt i væggene. Behandlingen er 100 procent biologisk nedbrydelig, og man kan derfor efter endt behandling aflevere materialet direkte på genbrugspladsen.

Salt Out er med succes blevet brugt til at fjerne salt og fugt i vægge med bevaringsværdige vægmalerier, stuk eller anden udsmykning, fordi Salt Out ikke beskadiger væggen.

Læs mere om Salt Out her.