Drymat systemet har hjulpet mange kunder af med deres fugtproblemer. Én af dem er en vigtig del af historien og er på UNESCOs verdensarvsliste.

Indtil 1917 var det den officielle vinterresidens for de russiske zarer. I dag er det et paladsmuseum og huser samtidig Eremitagemuseet, der ejer en af verdens største kunstsamlinger med værker af blandt andet Rembrandt, Matisse, Da Vinci og Picasso, og som bugner af orientalsk kunst, porcelæn, skulpturer, fund fra det antikke Grækenland og Italien, møntsamlinger og et helt skattekammer fyldt med guld og juveler. Og i kælderen – der er installeret et væld af Drymat System-bokse.

Det berømte Vinterpalads i Sankt Petersborg i Rusland er bare én af mange officielle, historiske bygninger, som har fået installeret systemet, der har hjulpet kunder i det meste af Europa, Canada og USA.

”Der sidder omkring 180 Drymat System-bokse i Vinterpaladset. Der var pivhamrende fugtigt, og de har en masse uvurderlige historiske artefakter. De ville jo gå til, hvis de stod i et fugtigt miljø,” fortæller indehaveren af Drytech, der er den danske forhandler af Drymat System, Niels Olsen.

Eremitagen før og efter

Det hvide og jadegrønne palads har uvurderlig historisk værdi. Eremitagen er et af de største kunstmuseer i verden med mere end 60.000 udstillinger og næsten tre millioner objekter. Som en del af det historiske centrum af Sankt Petersborg er det sat på UNESCOs verdensarvsliste.

En skånsom løsning

Et højt grundvandsniveau ved museet betyder, at murværket i kælderen udsættes for fugt på en særlig måde. Da man besluttede at gøre noget ved problemet, var der brug for en skånsom udtørringsmetode for at bevare det historiske bygningsværk. Her kom Drymat System ind i billedet.

Drymat system kræver ingen store og besværlige bygningsmæssige ændringer, og så er det 100 % vedligeholdelsesfrit. På den måde kunne de historiske bygninger i Sankt Petersborg reddes fra fugten uden, at man ødelagde dem.

The Director of the State Hermitage Museum grants this Diploma of Honor to Drymat Systeme (red. den tyske producent af Drymat Systems) in recognition of its support of the Museum restoration programs. Dansk: Direktøren for Eremitagemuseet giver dette æresdiplom til Drymat Systeme i anerkendelse af firmaets støtte til museets program for vedligeholdelse.

Drytech er den danske forhandler af det populære Drymat System, der blev udviklet i 1997 af tyskeren Frank Lindner. Hvis du er blevet nysgerrig på det skånsomme udtørringssystem og måske overvejer, om systemet kunne være løsningen til at kurere dit hjem for fugtproblemer, kan du bestille et gratis fugttjek her.