Undgå fugt i kælderen, her er svarende på dine spørgsmål omkring renovering af din kælder

Hvilken maling, skal du bruge? Må man sætte gipsplader op? Hvad må man lægge på gulvet, når kælderen skal tages i brug?

Overvejer du at male din kælder, skal du måske lige tænke en ekstra gang. Det er nemlig ikke altid en god idé!

Endelig vil du give din fugtige kælder en kærlig hånd, gulve og vægge skal fikses. MEN – hvordan gør du egentlig det smartest? Her er svarende på dine spørgsmål omkring renoveringen af din fugtige kælder.

1. Må jeg male mine kældervægge?

Du vil gerne gøre din kælder beboelig, din første tanke er at male væggene. Men er dette en god ide? Blandt eksperterne gælder princippet: lag på lag er lig med problemer i en fugtig kælder. Hvis du har en fugtig kælder, indeholder væggene typisk meget salt. Er malingen ikke det, der kaldes diffusionsåben – maling hvor vandmolekyler kan udvandre frit, vil der opstå bobler under malingen, og man risikerer, at malingen falder af.

Du kan dog i stedet for maling vælge puds. Puds kan også fås i forskellige farver og nuancer. I modsætning til maling trænger salt nemt igennem puds og vil sætte sig på ydersiden, hvor det vil være nemt at børste af eller fjerne på anden vis. Når du vælger puds, bør du også gå efter en puds, der er diffusionsåben.

2. Kan jeg bruge gipsplader på mine kældervægge?

Måske vil du ikke male, men overvejer at sætte gipsplader op for at udjævne den ru og ujævne vægflade. Her er lag på lag princippet igen relevant, da gipsplader skaber isolering og dermed grobund for fugt og skimmelsvamp. Den skimmelsvamp, der gror i gips, blandt de allermest sundhedsskadelige. Derfor er gipsplader på væggen uden tvivl et no-go.

3. Hvilket slags gulv må jeg ligge i min kælder?

Umiddelbart ville det være lækkert med et flot trægulv. Det kan være en meget dårlig ide, trægulv er nemlig organisk materiale, dette kan betyde hvis trægulvet er blevet placeret på et fugtigt underlag kan der komme kondens. Hvis kondens opstår, så er der grobund for skimmelsvamp, der lever af organisk materiale. Derfor er det bedst hvis du holder dig til de rå gulve, evt. lægge fliser eller klinker, der ikke består af organisk materiale.

Det kan betale sig at vente med renoveringen

Glemmer man at vente til at fugten er tørret ordentligt op og går man for tidligt i gang med istandsættelsen af kælderen, risikerer man for eksempel at det nylagte puds på væggen lidt efter lidt vil falde af, grundet den stadig våde væg. Drytech tilbyder gratis at komme ud og foretage en fugtmåling din kælder og siger også go, når kælderen er tørret ordentligt op, og renoveringen kan påbegyndes. Du kan bestille et gratis fugttjek i dialogboksen øverst til højre på denne side.

Bestil et gratis fugttjek

dk-kort-bookVi starter altid med en besigtigelse af ejendommen og et gratis fugttjek! Ud