Der er efterspørgsel på den enkle og billige metode til at affugte kældre. Drytech vokser og udvider nu forretningen til den anden side af Øresund.

Siden 2012 har Drytech leveret det grønnere, billigere og mere nænsomme alternativ til at aflede fugt fra kældre. I stedet for at grave haven op og lægge dræn omkring huset, afleder Drytechs produkt fugten på en naturlig måde ved hjælp af elektroosmose. Metoden, der er en af de mest anerkendte i Tyskland har bredt sig til Danmark, og nu i Sverige.

Læs også: Male i kælderen efter fugtskade – sådan gør du

”I stedet for at grave rundt om huset, så du får ødelagt din have, terrasse og flisebelægning, hvilket både er dyrt og meget forurenende, så bruger vi naturens måde at aflede fugt på,” forklarer indehaver af Drytech, Niels Olsen.

Elektroosmosemetoden fungerer på den måde, at der i kælderens vægge indsættes kabler. Kablernes formål er at skabe et spændingsfelt mellem væggen og det omkringliggende areal. På grund af svage impulser af jævnstrøm, der udsendes fra kablerne og ud i muren, bliver fugten i væggen positivt ladet. Udenfor fundamentet vil der blive placeret jordspyd, der er svagt negativt ladet. Disse spyd vil tiltrække det positivt ladede vand, og vandet bliver derfor ledt væk fra murværket og ud i jorden omkring huset. Metoden forhindrer herved også opstigning af ny fugt. Metoden er forholdsvis billig i etablering, har et strømforbrug på under 10 kr. om måneden og kræver ingen vedligeholdelse.

Læs også: Minus tiltrækker plus – denne overraskende simple metode fjerner nænsomt kælderfugt

I Danmark har der været stor interesse for Drytechs løsning, der i dag installeres i hele landet.

”I Danmark har vi gjort det godt. Her har vi mange glade kunder, og folk er begyndt at kende til løsningen. Vi kan tydeligt mærke at de gode erfaringer breder sig med anbefalinger. Kælderfugt er et problem i rigtig mange hjem. Så det er noget, man taler om med naboen eller vennerne,” siger Niels Olsen.

 

Stadig nystartet i Sverige

På den anden side af sundet er mange også ramt af fugtige kældre. Og man mærke allerede en spirrende interesse for den alternative løsning til at få tørre vægge et ekstra brugbart rum.

”Vi har allerede de første fire afdelinger klar, og de er placeret rundt omkring i landet, så vi når bredt ud,” fortæller Niels Olsen.

Salget af Drytechløsningen er allerede i gang og flere har købt den klimavenlige løsning.

PSST: Vil du have tjekket om din kælder har skadelig fugt? Få et gratis og uforpligtende besøg af en af vores eksperter