Fugt i kælderen er irriterende og kan være rigtig skidt for helbredet, og at komme af med fugten bør være nemt, billigt og miljøvenligt.

Ingelise Kvorning fra Brønshøj havde store problemer med fugt, da hun besluttede sig for at prøve Drytechs system. Kælderen lugtede, og der var begyndende skimmelsvamp. Allerede da systemet havde været installeret hos familien Kvorning i tre måneder, var kælderlugten næsten væk. De kvartalsvise kontrolmålinger af fugtniveauet i kælderen har efterfølgende vist et tydeligt fald i den målte fugtprocent. Efter ét år stod Ingelise med en helt tør kælder.

”Kælderen er blevet meget mere behagelig at være i. Da vi bruger den som computerrum, motionsrum værksted og vaske- og opbevaringsrum, betyder det meget,” fortæller Ingelise Kvorning.

Drymat System fungerer ved, at der installeres en strømførende ledning, nogle elektroder og en lille boks i den fugtramte kælder. Boksen sender elektroniske impulser ind i det fugtige murværk, så vandet i væggene bliver positivt ladet. Dette vand bliver trukket væk fra muren ved hjælp af et negativt ladet spyd, der er placeret i jorden omkring huset. Systemet fjerner fugten fra muren, og samtidig forhindrer det, at ny fugt finder vej til murværket.

Jan Løwe og hans kone Caroline stod midt i den helt store renovering af deres nye hjem i Holte, da de opdagede, at der var flyttet fugt ind i kælderen. Jan fandt frem til Drytechs løsning, og efter en snak med en af Drytechs tidligere kunder valgte han og Caroline at prøve at løse deres fugtproblemer med Drymat System.

”Vores kælder lever op til resten af husets standard nu. Vi har bryggers og opbevaring i kælderen, men den er lavet så godt, at man ville kunne have kontor dernede. Det er lige så rart at være dernede som i resten af huset. Den fugt, der var i kælderen, er forsvundet,” fortæller Jan Løwe fra Holte.

Drytech: ”Det er vigtigt for os, at vores løsning mod fugt også er klimavenlig”

Drymat System er en løsning mod fugt i kælderen, der ikke forurener, som virker helt uden kemi, og som reducerer varmeforbruget, da en tør kælder isolerer bedre og derv